antalyabetonparlatma.com

BETON PARLATMA NEDİR?

BETON PARLATMA UYGULAMASI NEDİR?

Beton Parlatma uygulaması, beton zeminlerin elmas kesicilerle aşındırılması ve silinmesi yöntemiyle parlatılma işlemidir. İlk olarak beton zeminin en zayıf kısmı olan yüzeydeki şerbet tabakasını kazıyarak, betonun sağlam ve dayanıklı bölgesine ulaşılır. Sonrasında sırasıyla honlama ve parlatma işlemleriyle mikro düzeyde aşındırılmaya devam edilir. Aşındırma basamakları 800-8500 grit elmas aralığına kadar silindiğinde, beton zemin parlama özelliği kazanır.




BETON PARLATMA UYGULAMASI HANGİ ALANLARDA UYGULANABİLİR?

Beton Parlatma uygulaması, başta fabrika, otopark, hastane, okul ve depo gibi endüstriyel zeminler olmak üzere eski veya yeni her türlü beton zemin üzerinde uygulanabilir. Yeni bina projelerinin proje aşamasında Beton Parlatma uygulamasına karar verilir ise, standart zemin uygulamaları öncesinde kullanılan şap betonu ve yüzey sertleştirici uygulanmasına gerek kalmaz. Beton Parlatma uygulaması, sadece bu özelliğinden dolayı bile alternatiflerine göre yatırım maliyeti avantajı ile öne çıkmaktadır.




ÖNE ÇIKAN AVANTAJLARI NELERDİR?

• Alternatif zemin kaplama malzemeleriyle kıyaslandığında çok daha dayanıklıdır. Çünkü Beton Parlatma uygulaması bir yüzey kaplama malzemesi değil, beton zeminin işlenmesiyle elde edilen bir üründür.

• Yatırım maliyeti, alternatif zemin kaplama ürünlerine göre daha ekonomiktir.

• Dayanım süresi, zeminde kullanılan betonun kalitesiyle orantılıdır. Beton mekanik olarak elmaslarla bir kere parlatıldığında, herhangi bir kaplama malzemesi gibi soyulması veya kalkması söz konusu değildir. Parlaklığını çok uzun süre korur. Paralatıldıktan sonra cila veya parlatıcı kimyasal kullanılmasına gerek yoktur.

• İşletme maliyeti, alternatif zemin kaplama ürünlerinde meydana gelen kalkma ve aşınmadan kaynaklanan yenileme maliyetleri olmadığı için son derece düşüktür.

• Zemin kirlenmesine neden olan partiküllerin birikebileceği gözenekler olmadığı için ve cam kadar düz bir yüzey elde edildiği için temizliği son derece kolaydır.

• Betonun kendi ürettiği tozumayı engelleyerek hem zeminin temiz kalmasını sağlar hem de betonun ışık yansımalarını arttırdığı için aydınlatma amaçlı kullanılan enerjiden ideal koşullarda %30-40’a varan oranda tasarruf sağlar.

• Uygulama sırasında zemin kullanılmaya devam edebilir.

• Kokusuzdur ve uçucu organik bileşikler içermez.

• CHPS (Collaborative for High Performance Schools) sertifikasını destekler. Parlatılmış beton tamamen hijyenik olduğundan ve alerjik olmadığından başta ABD olmak üzere okul ve hastane zeminleri Beton Parlatma uygulamasına dönüştürülmektedir.

• Beton Parlatma çevre dostudur ve Yeşil Bina ürünüdür. Beton Parlatma uygulamasında, alternatif yüzey kaplama yöntemlerinin aksine çevreye zararlı hiç bir kimyasal malzeme kullanılmaz. Bu yüzden çevre dostudur.